THIS SHIT IS B-A-N-A-N-A-S

Genoeg voor een vierkante bakvorm van 24X24 cm (maar als je liever een ronde cake wil, do you boo). 

Cake bakken kan soms veel tijd in beslag nemen, maar deze bananencake is easy  AF en snel klaar. Geen boter die je eerst op kamertemperatuur moet laten komen, geen keukenmachine en geen stress. We got you. 

Ingrediënten:

Voor de caramel

  • 100 gr suiker
  • 2 el water
  • 15 gr roomboter

Voor de cake

  • 2-3 rijpe bananen
  • 200 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 100 ml zonnebloemolie (+ een beetje extra om de bakvorm in te vetten)
  • 200 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 200 gr suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bekleed de bodem met bakpapier. 
  2. Doe de suiker en het water voor de caramel in een pan en draai het even rond zodat het goed verdeeld is. Verwarm op laag vuur. 
  3. Na een paar minuten verandert het suikermengsel in een diepbruine caramel. Haal het dan van het vuur af en roer de boter er doorheen. Blijf erbij want het kan snel aanbranden! 
  4. Giet de caramel snel in de bakvorm en draai rond totdat het goed verdeeld is. Wees voorzichtig want de caramel is heel heet. 
  5. Snijd de bananen in plakjes van ongeveer 1 cm en verdeel dan in rijen over de bakvorm. 
  6. Maak dan het cakebeslag: meng de bloem, bakpoeder en zout in grote mengkom. 
  7. Mix in een andere kom de karnemelk, olie, eieren , vanille extract en suiker totdat het een geheel is. Voeg het dan toe aan de droge ingrediënten. 
  8. Mix alles totdat het een glad beslag is en giet over de bananen in de bakvorm. 
  9. Bak de cake in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25-35 minuten totdat de cake goudbruin is. 
  10. Voordat de caramel hard wordt, moet je de cake omdraaien. Ga hiervoor eerst met een mesje langs de rand van de bakvorm zodat de cake makkelijk loskomt. Plaats dan een bord over de bakvorm en draai de cake om. Let op, de bakvorm is nog heet dus gebruik ovenwanten!
  11. Verwijder het bakpapier en serveer eventueel met een bolletje ijs. Eet smakelijk!