Buns anybunny?

Genoeg voor 12 mini buns

Heb je zin in even iets anders? Probeer dan deze buns. Ze smaken vlezig, maar zijn vegan. Wij gebruiken hiervoor mini buns uit de diepvries die je kunt vinden in een Aziatische supermarkt, maar gebruik gerust andere broodjes als je deze niet kunt vinden. Wij serveren dit graag met sambal, hoisinsaus, gebakken uitjes en zuurgoed, maar kies vooral je eigen toppings. Klik hier voor ons zuurgoed recept.

Ingrediënten:

  • 12 mini buns
  • 395 gr. tempeh
  • 60 ml zoete chilisaus
  • 2 el ketjap
  • 1 el olie

*optioneel 0,5 tl liquid smoke

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Snijd de tempeh in plakjes van ongeveer een halve centimeter en verdeel over de bakplaat. 
  3. Mix in een kom de chili, ketjap, olie en eventueel de liquid smoke. Bestrijk de tempeh hiermee aan beide kanten met een kwastje. 
  4. Bak 10 minuten in de oven, draai de tempeh dan om en bak dan nog 5 min. 
  5. Stel je eigen bun samen met toppings naar keuze en eet smakelijk.