Cinderella’s salad #foolproof 

3 personen

Deze salade is lekker als lunch of als een lichte avondmaaltijd. Een salade die je met trots kan serveren omdat het net even anders is. Het perfecte recept voor alle cook fools onder ons want het is super easy en snel om te maken, maar het moet wel even de oven in.

Ingrediënten:

  • Halve pompoen of lekker makkelijk uit een zakje (500 gram)
  • Potje pesto (185 gr)
  • 100 gram gezouten pinda’s
  • Geitenkaas
  • 200 gram bladspinazie
  • Olijfolie
  • Zout en peper

*skeeretijden: vervang de geitenkaas voor euroshopper fetta of mozarella.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen in halve maantjes, snij de schil eraf en leg ze lepeltje lepeltje in een ovenschaal.
  • Bewaar 1 eetlepel pesto en verdeel de rest van de pesto over de pompoen, zodat alle maantjes bedekt zijn.
  • Snij de geitenkaas in plakjes en bedek de pompoen hiermee.
  • Strooi de pinda’s over de top.
  • Doe de pompoen +- 35 minuten in de oven. Check met een vork of de pompoen zacht genoeg is.
  • Meng 1 eetlepel pesto, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper voor de dressing.
  • Leg de pompoen op een bedje van spinazie en serveer met de dressing.