Cornstar on fire

Genoeg voor 6 mensen of 8 mensen op dieet.

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, want dit is weer een easy recept waar je weinig voor hoeft te doen. Je gooit namelijk alles in één pan. Je maakt eerst de chili en daarop maak je het maisbrood. Als je ook nog eens een pan hebt die in de oven kan, ben je helemaal snel klaar. Serveer met zure room, guacamole en jalapeños op zuur als je van spicy houdt. Klik hier voor een snelle homemade guacamole.

Ingrediënten:

  • 1x het recept voor de original cornstar. Klik hier voor het recept. 
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken uitgelekte kidneybonen (2x 400 gr)
  • 1 blik uitgelekte mais (300 gr) 
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
  • 2 tl cacao (trust us, it works)
  • 2 el suiker
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl smoked paprika
  • 1,5 tl Old Bay seasoning (ook te vervangen door cajun kruiden, maar hold back met de bouillonpoeder) 
  • 2 tl bouillonpoeder 
  • olie
  • optioneel 1 tl cayennepoeder (of meer als je durft)

*optioneel bak 250 gr chorizo mee met de uien en knoflook. Het maakt het gerecht echt heel lekker, maar we laten het eigenlijk vaker weg voor een verantwoorde vega optie. 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
  2. Maak eerst de chili en verwarm hiervoor wat olie in een ruime pan. Voeg dan de knoflook, uien en eventueel chorizo toe. Als je chorizo gebruikt, hoef je geen olie meer te gebruiken want dat is al heel vettig.
  3. Voeg dan de cacao, suiker, komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, smoked paprika, old bay, bouillonpoeder en cayennepoeder toe. Laat het even een minuutje meebakken. 
  4. Voeg dan kidneybonen, mais en tomaten toe. Meng het goed zodat de kruiden goed verdeeld zijn en laat het  5 min sudderen op laag vuur.
  5. Maak ondertussen het beslag voor het maisbrood. 
  6. Schep ongeveer twee derde van de kaas door het beslag en bewaar de rest voor de topping. 
  7. Als je geen ovenbestendige pan hebt, giet dan eerst de chili in een ovenschaal. Doe dan het maisbeslag over de chili en verdeel gelijkmatig. 
  8. Bestrooi gelijkmatig de overgebleven kaas en bak 35-45 minuten in een voorverwarmde oven totdat het maisbrood gaar is. Je kunt dit testen door een sateprikker in het midden te prikken. Als de prikker er zonder beslag aan uitkomt, is het gaar. Eet smakelijk.