Gnocchi: race tegen het klokkie

voor 2-3 personen

De meeste recepten die we maken zijn ontstaan doordat we hangry waren. Dit is ook zo een recept. Ik had heel erg trek in lasagne, maar had niet alles in huis daarvoor en had geen zin om zo lang te wachten. Deze gnocchi was de oplossing! Veel van de ingrediënten voor dit recept kun je lang in de voorraadkast bewaren. Je bent niet meer dan 10 min kwijt aan de voorbereiding en daarna moet het 20 min de oven in. Dus dinner is served fast AF.

Ingrediënten:

  • sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr gnocchi
  • 500 gr passata (tomatensaus)
  • 1 tl oregano
  • 1 el suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 2 bollen mozzarella (125 gr per stuk)
  • olie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
  • Schil de sjalot en knoflook en snijd dit fijn. 
  • Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak de sjalot en knoflook even aan. 
  • Breng de pan op laag vuur en voeg de passata, oregano en suiker toe 
  • Breng op smaak met zout en peper en laat het even 2 min sudderen. 
  • Voeg dan de gnocchi toe en verdeel de saus gelijkmatig. 
  • Doe de gnocchi vervolgens in een ovenschaal (tenzij je pan in de oven kan, ga dan verder naar de volgende stap).
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de gnocchi. 
  • Bak ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven totdat de kaas is gesmolten.