Mac & Cheese on a diet

voor 4-5 personen

Koken voor moeilijke eters? Got you babe. Kinderen en volwassenen die geen groente lusten, kun je met dit recept manipuleren. Probeer onze macaroni met “kaassaus” en verstopte wortels. Creamy, niet ongezond en snel klaar. Dit recept is ook heel lekker met onze Fake Chicken.

Ingrediënten

  • 500 gr macaroni
  • 500 gr iets kruimige aardappels
  • 200 gr wortels
  • 25 gr nutritional yeast (edelgist) 
  • 1tl zout
  • 1tl uienpoeder
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1 el appelciderazijn
  • serveer met geraspte kaas of extra nutritional yeast voor een vegan optie

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de verpakking.
  2. Schil de aardappels en wortels. Snijd vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. 
  3. Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappels en wortels toe. Kook tot het gaar is en houd wat kookvocht achter voordat je het afgiet. 
  4. Doe de aardappels, wortels, nutrional yeast, uienpoeder, knoflookpoeder en appelciderazijn in een blender. Mix en voeg steeds een beetje kookvocht toe totdat je een gladde saus hebt.
  5. Schep de saus door de macaroni en serveer met geraspte kaas of nutritional yeast.