Meaty mushroom quesadilla

4 personen

Zin in junkfood, maar geen schuldgevoel? Deze quesadilla’s met gepluisde champignons zijn de perfecte vleesvervanger. Lekker als lunch, avondeten of als snack voor als je vrienden over de vloer hebt!

*veganize: laat de kaas weg

* switch it up: vervang het zuurgoed voor mais.

Ingrediënten:

  • 200 gr oesterzwammen
  • Cheddarkaas
  • Tortilla’s (La Morena maistortilla’s zijn onze favoriet)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ tl smoked paprika poeder
  • 1 ½  tl gemalen komijn
  • 1 ½  tl gemalen koriander
  • 1 ½ el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Zuurgoed *klik hier voor het recept

Bereiding

  • Begin met het maken van je zuurgoed en zet het in de koelkast.
  • Dan moeten de oesterzwammen worden uitgepluisd. Dit kun je handig doen door met een vork van boven naar beneden te “raspen” en bij de lastige stukjes, de oesterzwam gewoon in kleine reepjes trekken met je handen. Dit kost het meeste tijd, maar het is echt lekkerder.

  • Snij je ui en fruit deze in een scheutje olie in de koekenpan. Rasp hier bij twee teentjes knoflook.
  • Voeg hier de oesterzwammen aan toe en roer dit door elkaar.
  • Vervolgens kunnen alle ingrediënten worden toegevoegd behalve het zuurgoed, dus voeg de tomatenpuree, smoked paprika poeder, komijn, koriander, sojasaus en als laatste de honing toe.
  • Bak dit vijf minuutjes en roer zodat alles mengt.
  • Doe dit mengsel in een bakje.
  • En veeg je pan schoen met een stukje keukenrol.
  • Leg een maistortilla in je pan en verdeel met twee plakjes cheddar de helft van de tortilla, bedek dit vervolgens met de pulled mushrooms en wat zuurgoed. Vouw de tortilla dubbel en bak de tortilla goudbruin aan beide kanten.
  • Snij de quesadilla in puntjes en serveer ze op een schaal, hapklaar.