Basic bonen broodje

3 personen

Zin om iets nieuws uit te proberen voor lunch? Dit broodje met Mexicaanse smaken is eigenlijk super simpel, maar wel echt een keer wat anders. Perfect voor als je hangry bent, het vult enorm!

Ingrediënten

  • Pot bruine bonen 360 gr
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Cheddarkaas
  • 3 pistoletjes/(mais)puntbroodjes
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • Zout en peper
  • avocado
  • citroen
  • 2 jalepeno pepers

Bereiding

  • Doe de pot bruine bonen met vocht in een pan.
  • Snij de rode peper fijn en haal de zaadlijsten eruit.
  • Rasp de knoflook in de pan en voeg de rode peper toe.
  • Laat het op middelhoog vuur +- 15 minuten pruttelen, tot de bonen kapot knappen.
  • Maak ondertussen de guacamole: snij de tomaat in kleine blokjes, snij de sjalot fijn, lepel je avocado uit, prak dit in een kommetje met een snufje zout, peper en citroensap.
  • Snij voor de topping alvast de jalepeño pepers in ringetjes.
  • Prak met een houtenspatel de bonen fijn.
  • Als het prutje erg droog is kun je een glas water toevoegen.
  • Laat het dan nog +-5 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de broodjes open en bedek beide kanten met het bonenprutje.
  • Bedek alle broodjes met cheddar kaas.
  • Doe ze 5-7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de bonenbroodjes met de jalepeño peper on top en de guacamole als side.