Mushroom pot pie

6 personen

Deze pie is voor als er mensen bij je komen eten, maar je vergeten was dat je skeer bent. Het is niet alleen budgetproof, maar ziet er ook indrukwekkend uit zonder dat je er te veel moeite voor hoeft te doen. Het is dus ook ideaal als je schoonouders komen eten ;). Serveer als lunch of voeg een salade en wat brood toe en maak er een diner van.

Ingrediënten

  • 400 gr champignons in plakjes gesneden
  • 150 gr wortels in kleine blokjes gesneden
  • 150 gr tuinerwten (uit de diepvries)
  • een gesneden sjalotje
  • 2-3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • een bouillonblokje
  • 750 ml amandelmelk
  • 250 ml droge witte wijn
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • een losgeklopt eitje om het bladerdeeg te bestrijken
  • olie
  • zout en peper naar smaak

*vervang de boter door margarine en laat het eitje weg voor een vegan optie. 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verwarm de amandelmelk in een pan met een bouillonblokje en breng tegen de kook aan.
  3. Verhit de olie in een andere pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak ongeveer een minuutje op laag vuur.
  4. Voeg de champignons toe en bak aan tot ze slinken en bruin kleuren.
  5. Voeg dan de wortels toe en laat dit 2 minuten meebakken.
  6. Roer er dan de boter en bloem doorheen.
  7. Als alles goed gemixt is, voeg dan de witte wijn toe. Stand back, want het kan ineens gaan stomen.
  8. Als de wijn is verdampt, kun je de amandelmelk aan je mengsel toevoegen. Begin met een beetje zodat de melk goed opgenomen kan worden.
  9. Laat het een paar minuten goed inkoken totdat het mengsel dikker wordt.
  10. Voeg dan de tuinerwten toe en laat meekoken totdat het gaar is.
  11. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  12. Verdeel over 6 ramekins of andere ovenschaaltjes. Of gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest voor een andere dag.
  13. Leg er een vel bladerdeeg overheen en druk de rand aan met een vork.
  14. Bestrijk met een losgeklopt eitje en bak 10-12 min of totdat het bladerdeeg goudbruin is in de oven.