Next level nacho cheese

voor 3 personen als hoofdgerecht of 6 personen als voorgerecht

Chips als avondeten? Kan gewoon. Dan wel graag met veel toppings. Deze nacho’s staan binnen 30 min op tafel. We zijn nog niemand tegengekomen die dit niet lust, dus dit is een echte crowdpleaser. Deze nacho’s zijn ook fijn als voorgerecht of op tafel bij feestjes.

Ingrediënten: 

  • 205 gr naturel tortilla chips (Doritos is ons favoriet) 
  • 300 gr kippendijenfilet
  • 1 blik uitgelekte mais (300 gr) 
  • 1 blik uitgelekte kidneybonen (400 gr) 
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl smoked paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder (optioneel)
  • 1 tl zout
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 200 gr geraspte kaas
  • olie 

Serveeropties:

  • zure room
  • guacamole (klik hier voor ons recept)
  • jalepeno’s op zuur
  • 1 bosui

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de knoflook en uien fijn. 
  • Snijd de kip in blokjes. 
  • Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de knoflook en uien even aan. 
  • Voeg dan de komijn, smoked paprika, koriander, zout, tomatenpuree, suiker en eventueel cayenne toe. 
  • Doe vervolgens de kip erbij en bak totdat de kip gaar is. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de tortilla chips. 
  • Verdeel dan de kidneybonen, mais en gebakken kip gelijkmatig over de chips.
  • Bestrooi de tortilla chips vervolgens met kaas en bak ongeveer 15-20 min in een voorverwarmde oven. 
  • Knip de bosui in ringetjes en verdeel over de nacho’s. Eet smakelijk!