NO BULLSHIT VEGAN BROWNIE

Genoeg voor een vierkante bakvorm van 24X24 cm

Ken je van die vegan ‘brownies’ die net zo fake zijn als een fuckboy? Zo eentje met dadels, noten en cacaonibs? Kan lekker zijn, maar dat is geen brownie babe. Door dit soort vegan recepten hebben we echt trust issues gekregen. Maar lieverd op onze brownies kan je vertrouwen: kapot lekker en niet moeilijk. Laat je niet afschrikken doordat we ze vegan hebben gemaakt. Ze zijn echt niet gezond en dat is hoe een brownie hoort te zijn. Treat yourself.

Ingrediënten:

  • 200 gr pure chocolade (70%) 
  • 100 gr witte suiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr margarine
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 150 gr bloem
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl vanille extract 
  • 50 ml zwarte koffie
  • 100 gr grof gehakte pecannoten
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier. 
  2. Mix hetl lijnzaad met 5 el water. Laat het 5 minuten staan totdat het papperig wordt. 
  3. Smelt de chocolade en margarine in de magnetron met een interval van 45 seconden en roer tussendoor totdat alles is gesmolten.
  4. Laat even afkoelen en hak ondertussen de pecannoten in grove stukken. 
  5. Meng de gesmolten chocolade en margarine met de suikers, zout, vanille extract en lijnzaadmengsel. 
  6. Roer dan de bloem er doorheen. 
  7. Voeg de koffie toe en mix tot een geheel. 
  8. Schep dan de pecannoten erdoor en doe het deeg in de bakvorm. Verdeel gelijkmatig. 
  9. Bak 20-25 minuten totdat de bovenkant droog is. De brownie moet van binnen nog een beetje vochtig zijn. 
  10. Wij zijn heel ongeduldig en eten gelijk een stuk zodra het uit de oven is, maar je kan het beter even laten afkoelen en dan in stukken snijden.