Dewi

PINK SALADE

Een salade waarvoor je geen verse groenten in huis hoeft te hebben? Het kan met deze roze salade. Voor Surinamers is dit een bekende salade en mijn moeder maakt echt de lekkerste en dus daar ga ik niet eens aan proberen te tippen. Mijn versie is wat cleaner en vegan. Dus dit kan je met een gerust hart bij het avondeten eten en de volgende dag als beleg op je brood smeren. 

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr gekookte bieten (vacuüm verpakt)
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 50 gr margarine
  • 100 gr augurken
  • 100 gram zilveruitjes
  • 300 gr uitgelekte maïskorrels (uit blik)
  • 2-3 tl bouillonpoeder
  • 3 el gebakken uitjes
  • 4 el mayolijn (vegan mayonaise)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en je er makkelijk met een vork doorheen kunt. 
  2. Kook ondertussen ook de doperwten. Giet af als de doperwten gaar zijn. 
  3. Snijd de augurken, zilveruitjes en bieten fijn. 
  4. Giet de aardappelen af en stamp dit fijn met margarine, bouillonpoeder, gebakken uitjes en bieten. 
  5. Schep vervolgens de mayolijn, augurken, zilveruitjes, doperwten en mais er doorheen. 
  6. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en laat de salade afkoelen voordat je het in de koelkast doet. 
  7. De salade is het lekkerst koud geserveerd met nog wat extra mayolijn.