Sigaren club #sigaraböregi

6 personen

Vier het weekend, voel je fancy en heb ”belangrijke” gesprekken met vrienden onder het genot van deze sigaren. Perfect party food of yummy sidedish.

Je kunt enorm variëren met de vulling voor de böregi’s. Je kunt onze favoriete vulling gebruiken volgens het recept Extra Spanakopita of de onderstaande basic vulling maken. Het makkelijkste is om in de Turkse winkel yufkadeeg te kopen dat al in driehoeken is gesneden, dit is filodeeg maar iets steviger. Als ik filodeeg over heb bij het maken van de spanakopita dan snij ik het deeg zelf in langwerpige driehoeken, dat werkt prima. Soms scheurt filodeeg maar dan gebruik ik twee laagjes ipv een, plak deze dan aan elkaar met een beetje water of olie.  Je kunt kiezen voor de snelle versie waarbij je de rolletjes bakt in olie (vetter) of je kunt ze bakken in de oven. Als ik mijn oven niet in gebruik heb, doe ik dit laatste eigenlijk altijd, zo hoef jezelf niet boven het vet te hangen.

Ingredienten
– yufkadeeg in driehoekjes of filodeeg zelf snijden
– olie

Extra Spanakopita vulling stap 2 t/m 10

of

Basic kaas vulling

  • 200 gr Turkse kaas
  • 100 gr huttenkase
  • 1 ei
  • Handje verse peterselie
  • 3 takken verse munt
  • Klein handje verse dille
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Kaasvulling

  1. Snij de verse peterselie, dille en munt fijn. Snij vervolgens de bosui in kleine ringetjes.
  2. Doe deze in een grote kom.
  3. Voeg de kaas, huttenkase en een ei toe.
  4. Roer alles met een vork goed door elkaar en zorg dat de kaas fijn is.
  5. Voeg dan 1 eetlepel honing toe aan het mengsel en roer deze er doorheen.

Rolletjes maken

  1. Leg een vel van het deeg neer met de brede kant naar beneden.
  2. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. 3. Bedek de brede onderkant met een vulling van +- 2 cm.
    1. Vouw nu de linker- en rechterpunt naar binnen en rol daarna het vel helemaal op, daar is je sigara.

Pan

  1. Verwarm in een diepe koekenpan een laagje olie van 1 cm. Wacht tot het goed heet is.
  2. Leg rustig het rolletje in de pan en laat ze op middelhoog vuur goudbruin worden. Draai ze tussendoor om.
  3. Als ze helemaal goudbruin zijn gekleurd haal ze uit de pan en lek ze uit op een bord met keukenrol.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg bakpapier op een ovenplaat.
  3. Leg de rolletjes op de bakplaat en vet ze vervolgens met een kwastje in met olijfolie.
  4. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.