Sweet (potato) lovin’ Sandwich

2 personen
35 minuten

Uitlunchen wij houden ervan. Maar money vliegt er ook uit als je hier een gewoonte van maakt. Dit broodje is perfect om jezelf te verwennen in het weekend. Zoete aardappel is al een winner opzich maar gebakken in dit simpele beslag is het (bijna) net zo lekker als baka bana. Dit broodje got it all: zoet, zout, umami, zuur, creamy en crispy.

Ingrediënten

  • 1/2 cup bloem
  • 1/4 cup maïzena
  • 3/4 cup bruis water
  • Snufje zout
  • 1 stokbrood
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels mayo (Light of Yofresh is prima)
  • 1 theelepel soya saus
  • 1 scheut maggi aroma
  • 1/2 cup rice vinegar of appelcider azijn
  • Zonnebloem olie
  • 1/2 cup gekookt water
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Begin met het maken van een snelle pickle . Snij de komkommer over de lengte doormidden en schraap met een lepel het middelste eruit. Snij de kom kommer in reepjes.
  2. Snij dan de ui in smalle halve ringetjes.
  3. Snij de peper in smalle ringetjes.
  4. Zet de waterkoker aan genoeg voor een halve kop.
  5. Pak een afsluitbaar bakje doe hierin een halve cup azijn en een halve cup kokend water. Voeg hier een afgestreken eetlepel suiker aan toe, de gesneden komkommer, ui en peper. Sluit je bakje af, schud en zet het in de koelkast.
  6. Pak een kommetje mix met een vork de mayo, pindakaas, Soya saus en maggi
  7. Schil de zoete aardappel en snij hem in dunne lange plakjes (3 mm) zorg dat je er minimaal 6 hebt.
  8. Pak dan een hapjes pan of braadpan. Doe hierin een laagje zonnebloemolie van 2 cm. En zet het op middelhoog vuur.
  9. Pak een kom en mix met een garde de bloem, maïzena, zout en het bruiswater.
  10. Leg alvast een bord met wat keukenrol klaar. Laat een druppel van het beslag in de pan met olie vallen om te checken of de olie heet genoeg is. Als het meteen begint te sissen ben je ready to go.
  11. Dompel de zoete aardappel slices in het beslag. En doe ze voorzichtig in de pan. In 2 minuten zijn ze gaar en bruin. Draai ze tussendoor om. Haal ze eruit en leg ze op het bord met keukenrol.
  12. Snij je avocado doormidden, haal de pit eruit en snij de avocado in dunne plakjes.
    Ready to build!
  13. Snij je stokbrood doormidden en open.
  14. Bestrijk de bodem met de pindakaas-soya mash
  15. Leg hierop de gebakken zoete aardappel.
  16. Beleg vervolgens met de avocado en de komkommer pickle on top.
    Geniet!