Don’t worry curry #fishedition

4-6 personen

Deze curry met vis is chill als je op een regenachtige dag niet meer de deur uit wilt. Veel van deze ingrediënten zijn namelijk lang houdbaar. Alle kruiden zijn gedroogd, de kokosmelk kopen we in voorraad bij de Aziatische supermarkt en de vis komt uit de vriezer. 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram koolvis uit de diepvries (of andere witvis) 
  • 2 blokjes maggie
  • 2 tl Surinaamse masala
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • zout 
  • olie

** Make it hot. Ik eet veel peper, Nadja eet een beetje peper. Voeg naar smaak eventueel een, twee, drie of meer pepers toe bij het aanbakken van de uien en knoflook.

Bereiding

  • Schil de ui en knoflook en snijd dit in stukjes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan. 
  • Bak de ui en knoflook aan en voeg dan de maggie, masala, komijn, koriander, gember, kurkuma en tomatenpuree toe. Blijf goed roeren. 
  • Voeg dan de kokosmelk toe en roeren totdat alles gemengd is.
  • Voeg dan de vis en eventueel nog wat water toe als je merkt dat de vis niet helemaal bedekt is.
  • Laat dit rustig sudderen totdat de vis gaar is. 
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout toe om de curry op smaak te brengen. 
  • Deze curry is lekker met witte rijst en Cheat your veggies.