Don’t worry curry #mushroomedition

Laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten want deze vegan curry is heel snel klaar. De oesterzwammen hebben een vlezige structuur en daarom zelfs carnivore friendly.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 blokjes maggie
  • 2 tl Surinaamse masala
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • zout
  • olie

** Make it hot. Ik eet veel peper, Nadja eet een beetje peper. Voeg naar smaak eventueel een, twee, drie of meer pepers toe bij het aanbakken van de ui en knoflook.

Bereiding

  • Schil de ui en knoflook en snijd dit fijn.
  • Maak de oesterzwammen schoon en scheur in stukken.
  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Bak de ui en knoflook aan en voeg dan de maggie, masala, komijn, koriander, gember en kurkuma toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak vervolgens de oesterzwammen even aan tot ze wat slinken.
  • Voeg dan de kokosmelk toe. Blijf roeren totdat alles gemengd is. Laat even sudderen zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout toe om de curry op smaak te brengen.
  • Serveer met Number one naan en Cheat your veggies.