Don’t worry curry #chickenedition

Deze curry met kip is lekker met onze Number one naan zodat je lekker kunt dippen. Als je geen zin hebt om je eigen naan te maken koop dan geen naan uit de supermarkt. Trust us… het is niet zo lekker. Je kunt dit dan liever serveren met rijst.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kippendijenfilet
  • 2 blokjes maggie
  • 2 tl Surinaamse masala
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • zout
  • olie

** Make it hot. Ik eet veel peper, Nadja eet een beetje peper. Voeg naar smaak eventueel een, twee, drie of meer pepers toe bij het aanbakken van de uien en knoflook.

Bereiding

  • Schil de ui en knoflook en snijd dit fijn.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan.
  • Bak de ui en knoflook aan en voeg dan de maggie, masala, komijn, koriander, gember, kurkuma en tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
  • Voeg dan de kip toe totdat deze aan de buitenkant een beetje is verkleurd.
  • Voeg dan de kokosmelk toe. Blijf roeren totdat alles gemengd is. Voeg eventueel nog wat water toe als je merkt dat er veel vocht verdampt. Laat de curry sudderen totdat de kip gaar is.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout toe om de curry op smaak te brengen.
  • Serveer met Number one naan en Cheat your veggies.