Lil’ Kimchi

Voor 4 personen

Dit gerecht heb ik gemaakt toen ik courgette en mais over had. Afhankelijk van wat ik over heb, maak ik deze hartige pannenkoeken. Essentieel is wel de kimchi, want die geven een pittige, zurige smaak. Het lekkerst vind ik het met mais en courgette, maar ik heb dit ook vaak genoeg gemaakt met tauge, wortels, whatever I got. Dus leef je uit.

Ingrediënten

  • 1 blik mais (300 gr)
  • 1 courgette
  • 100 gr kimchi
  • 125 gr bloem
  • 180 ml water
  • 2 eetlepels soja
  • 1 theelepel bouillionpoeder
  • 1 teentje knoflook

*Optioneel: make it spicy en voeg een pepertje toe 

  1. Snijd de courgette in blokjes, de kimchi in dunne reepjes en hak de knoflook fijn.
  2. Doe de bloem, water, sojasaus, boullionpoeder (en eventueel een fijngesneden peper) in de kom en mix tot een glad mengsel.
  3. Voeg dan de uitgelekte mais, courgette en kimchi toe. Het lijkt alsof er niet genoeg beslag is, maar no spang. Dit is een dik gevulde pannenkoek.
  4. Zet een koekenpan op middenhoog vuur en doe wat olie in de pan.
  5. Verdeel het beslag in kleine cirkels van ongeveer 5 cm en draai om als de onderkant goudbruin is.
  6. Ga door totdat al het beslag op is.
  7. Serveer dit als hapje of serveer met witte rijst en maak er een hoofdgerecht van.

p.s. Doe de leftovers als beleg op brood.