Mashed potatoes gone wild

4 personen

Dit winterse weer vraagt om stamppot met wat warmte uit het zonnige zuiden: de chorizo worst. Een gerecht met weinig kruiden omdat de chorizo al voldoende smaak geeft aan het geheel. Deze stamppot gaat ook nog even de oven in, niet omdat het moet maar omdat we allemaal wel van een lekkere crunch op ons eten houden.

*veganize: geen vegan dish dus, maar heb je zin in een stamppot met pit? Vervang de chorizo worst dan met 1 tl smoked paprika poeder en 1 Spaanse peper, gebruik melk naar keuze en laat de kaas weg.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el Vegeta (of een blokje Maggi) *Vegeta is een gedroogde groenten-zout mix en is bij de meeste supermarkten te verkrijgen. 
  • 30 gr roomboter
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 pittige chorizo worst
  • 8 dadels
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water in een pan aan de kook, voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Snij de uien, courgette, paprika’s en dadels in blokjes en de chorizo worst in plakjes.
  • Bak de uien in een scheutje olijfolie en rasp één teentje knoflook in een koekenpan. *raspen omdat dit gewoon lekker makkelijk is.
  • Voeg hier de chorizo aan toe en wacht tot het vet vrij komt.
  • Voeg de dadels, courgette en paprika toe, bak deze 5 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af. Voeg bij de aardappelen de roomboter, Vegeta, knoflookpoeder en melk en stamp dit tot een smeuïg geheel.
  • Meng de mashed potatoes met je groenten-chorizo mix en doe dit in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi een handje paneermeel over de top en rasp Parmezaanse kaas hierover heen.
  • Bak de “Mashed pototoes gone wild” nog 15 minuutjes in de oven.