My goodies #zuurgoededition

Zuurgoed is een bijgerecht dat altijd goed van pas komt. Lekker bij spicy gerechten of broodjes. Je kan zuurgoed een aantal weken in de koelkast bewaren. Het is handig om hiervoor lege augurk of uitjes potten te gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 grote wortel
  • 2 rode ui
  • 8 pimentkorrels
  • 2 kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 rode peper *spice up met madamme jeanette
  • 300 ml azijn
  • 200 ml water
  • 6 laurierbladeren

Bereiding

  • Snij de komkommer doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit.
  • Snij de komkommer in dunne reepjes en herhaal dit bij de wortel.
  • Snij de rode ui in halve ringen.
  • Snij de peper fijn.
  • Kook 200 ml water.
  • Doe in een afsluitbare pot of afsluitbare bak: azijn, (gekookte) water, kruidnagel, pimentkorrels, suiker en zout. Meng dit alles goed en voeg de laurierbladeren, komkommer, wortel en ui toe.
  • Sluit de pot of bak af en schut alles goed door elkaar.
  • Zet het zuurgoed in de koelkast, als het water is afgekoeld kun je het serveren. Maar hoe langer het kan trekken hoe lekkerder.
  • Serveer als bijgerecht.