Number one naan

Genoeg voor 8 stuks

Wie heeft er weleens kant-en-klare naan gekocht uit de supermarkt? Wij zijn in ieder geval guilty. Op een luie dag leek het een goed idee, maar het is gewoon niet echt lekker. Als iemand lekkere naan uit de supermarkt heeft gevonden, holla at ya girls.

Tot die tijd houden we ons aan dit recept. Deze naan is natuurlijk niet te vergelijken met naan uit een tandoori oven, maar beter dan de supermarktversie. Het is vers, easy en fluffy.

Ingrediënten

  • 400 + een extra om het deeg uit te rollen
  • 200 ml warm water
  • 7 gram gist
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olie
  • 1 el hele komijnzaad*
  • 1 el hele korianderzaad*

*optioneel

Bereiding

  • Mix het water, suiker en gist in een kom. Laat het 5-10 min staan totdat je wat bubbels ziet en het begint te schuimen. Als dit niet gebeurt dan is de gist niet meer goed en moet je opnieuw beginnen.
  • Stamp ondertussen het korianderzaad een beetje aan totdat de zaden breken. Leg het neer op een snijplank en stamp het aan met de onderkant van een koekenpan. Het hoeft niet fijn gemalen te zijn. 
  • Mix in een grote kom het bloem, zout, komijnzaad en gestampte korianderzaad. 
  • Voeg dan het watermengsel en de olijfolie toe en mix tot het deeg 1 geheel wordt en niet meer plakkerig is. Voeg eventueel extra water of bloem toe als dat nodig is.
  • Vet een kom in met olie en doe een theedoek over de kom.  Laat je naan chillen op een warme plek. 
  • Na ongeveer een uur moet het deeg gerezen zijn.
  • Strooi wat bloem over je aanrecht en kneed het ongeveer 5-10 minuten tot het een zachte deegbal wordt. 
  • Verdeel het deeg in 8 stukken en rol dit uit tot ongeveer 2-3 mm.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Als je pan heet genoeg is, leg dan het uitgerolde deeg erop. Als je ziet dat er bubbels beginnen te ontstaan, draai dan de naan om. 
  • Ga door tot je alle naan hebt gebakken. 
  • Serveer de naan met een van onze Don’t worry curries: #mushroomedition, #chickenedition,  #fishedition.