Pie before you die #nowaste

Als je nog over hebt van de Cheat your veggies , dan kun je de leftovers gebruiken voor deze Pie before you die. Geef je leftovers een metamorfose als je niet twee dagen achterelkaar hetzelfde wil eten, maar ook geen eten wil verspillen. Hier vind je het  recept voor een No fuss pie crust . Als je geen zin hebt om je eigen deeg te maken, don’t worry. Je kunt ook kant-en-klare bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Gebruik bladerdeeg zonder boter en laat het ei weg om deze pie vegan te maken. 

Ingrediënten*

  •  No fuss pie crust of bladerdeeg uit de diepvries
  • leftovers van de  Cheat your veggies
  • een ei 
  • bloem voor het uitrollen
  • maizena (1 tl voor een kleine ovenschaal of 1 el voor een grote ovenschaal)

* De hoeveelheid van de ingrediënten hangt af van de hoeveelheid leftovers die je hebt. Je kunt deze pie in een grote of kleine ovenschaal bereiden, whatever you got. 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. 
  • Vet een ovenschaal in die groot genoeg is voor je leftovers.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot de grootte van je ovenschaal met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Sla deze stap over als je kant-en-klare bladerdeeg gebruikt.
  • Bekleed de bodem en rand van  de ovenschaal met het deeg. Je kunt  ook deze stap overslaan en alleen de bovenkant bekleden met deeg. Dit doe ik sowieso als ik kant-en-klare bladerdeeg uit de diepvries gebruik.  #aintnobodygottime
  • Mix in een kom de maizena met de leftovers van Cheat your veggies en voeg dit toe aan de ovenschaal.
  • Bekleed de bovenkant met het uitgerolde deeg. 
  • Maak met een vork een patroontje in het deeg langs de rand van de ovenschaal en versier de pie als je daar zin in hebt.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de taart hiermee.
  • Doe de pie in de oven en bak totdat het deeg goudbruin is.
  • Serveer met ketchup, sambal of een pittige chutney.