Recipe review: Nigella’s Fatteh

Naast het maken van onze eigen recepten vinden we het ook heel leuk om recepten van anderen uit te proberen. Zo zaten we een tijdje geleden naar Masterchef Australia te kijken toen Nigella Lawson de deelnemers een masterclass gaf. Nou ben ik sowieso al fangirl van Nigella , maar deze fatteh zag er wel echt heel lekker uit. Deze week besloten we het klaar te maken en… Nigella came thru. Het was heerlijk! Je eet dit net als nacho’s dus het is lekker voor op een feestje, maar als avondeten kan dit ook prima.

Het kostte wel wat tijd om de zaadjes uit de granaatappel te halen, maar die zou je natuurlijk ook al kant- en- klaar uit de supermarkt kunnen kopen. We hebben ons niet helemaal aan het recept gehouden, want we hebben het gehakt vervangen door zwarte bonen. Vaak vind ik dat gehakt niet echt iets toevoegt en we hebben het ook niet gemist in dit gerecht. De pijnboompitten waren voor ons ook overbodig omdat het brood uit de oven al crunchie is. Daarnaast zijn pijnboompitten best prijzig dus de volgende keer zouden we die weglaten.

Verder zijn we helemaal weg van dit recept. Het was creamy, crunchie, spicy en foolproof. Ook is dit heel budgetproof als je het gehakt en de pijnboompitten weglaat.  We waren ongeveer 6 euro kwijt en dit recept is genoeg voor minimaal 4 personen.  We zouden dit zeker nog een keer maken. Mocht je het ook willen proberen dan kun je hier het recept vinden: Nigella’s Fatteh.