Roll it gal

15 personen

Deze hapjes zijn fris, kleurrijk en vegan. Weinig tijd voor dat je gasten komen? Zorg dat je de boodschappen in huis hebt en je bent met 20 minuten klaar!

Ingrediënten

  • Bietenwraps (5 stuks)
  • 250 gr tuinerwtjes uit de vriezer (uit de vriezer zijn de erwtjes extra groen #poppingcolours)
  • 30 gram verse basilicum
  • 60 gram pijnboompitjes
  • Halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosui
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Potje half zongedroogde tomaatjes

Bereiding

  • Kook water met een snelkoker en doe het in een kom. Doe hier de erwtjes bij en laat ze 3 minuutjes staan.
  • Giet het water af en voeg bij de erwtjes de bosui, knoflook, pijnboompitjes, olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Mix met een staafmixer tot een smeuïg geheel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de wrap open, besmeer de bovenkant met de doperwtenpesto.
  • Knip de halfzongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verdeel deze over de lengte van de bovenkant van de wrap.
  • Doe hier bovenop een klein handje rucola.
  • Rol wrap strak in een rolletje.
  • Snij de wrap in rolletjes van 3 cm.
  • Herhaal dit met de andere wraps.
  • Serveer met prikkertjes.