This chick is fake

4-6 personen

Dit is geen gefrituurde kip. Het lijkt erop en het smaakt ernaar, but don’t be fooled. Het grootste verschil voor mij is dat het niet zo vettig is als echte kip. Ik hou echt van gefrituurde kip, maar wil ook bewuster eten en maakte daarom deze vegan versie.  Afgelopen weekend maakte ik dit klaar voor mijn familie en mijn oma denkt nog steeds dat we kip hebben gegeten. Dit is dus ook een goed recept als je vegans en vleeseters over de vloer krijgt. Trust me, je doet echt niemand tekort hiermee.

Ingrediënten

  • 300 gr oesterzwammen

voor het beslag

  • 200 ml water
  • 90 gr bloem

voor de crunch

  • 150 gr cornflakes
  • 150 gr paneermeel
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl chilipoeder (optioneel)

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten voor het beslag in een ruime kom.
  • Doe de cornflakes in een grote hersluitbare diepvrieszak. Sla en rol erop met een deegroller totdat je grove kruimels hebt (#angermanagement).
  • Doe dan ook de overige ingrediënten voor de crunch in de diepvrieszak. Sluit de zak en schud even door elkaar totdat alles gemixt is.
  • Doe de oesterzwammen in het beslag en gooi het dan in de diepvrieszak.
  • Sluit de zak en schud totdat alle oesterzwammen helemaal bedekt zijn.
  • Het is het lekkerst om de oesterzwammen te frituren. Dit doe je op 180 graden celsius, ongeveer 4-5 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

*Je kunt de oesterzwammen ook in de oven doen. Verwarm dan de oven  voor op 200 graden celsius. Doe een beetje olie over de oesterzwammen en bak ongeveer 10-12 minuten of totdat ze goudbruin zijn.