What’s poppin?

Vroeger dacht ik dat zelf popcorn poppen echt een gedoe was en dus at ik jarenlang popcorn uit de magnetron. Niks mis mee, maar verse popcorn uit een pan is wel veel lekkerder en even snel. Heel lekker als je aan het bingewatchen bent, maar ook als je trek hebt tussen lunch en avondeten.

Ingrediënten

  • 60 gram popcorn mais
  • 1tl olie
  • klontje boter of margarine
  • zout of cajun kruiden naar smaak
  1. Doe een hoge pan met deksel (bijvoorbeeld een braadpan) op middenhoogvuur en voeg de olie en boter of margarine toe.
  2. Als het begint een beetje begint te schuimen en borrelen voeg dan de popcorn toe. Mix alles even en doe dan gauw een deksel erop.
  3. De mais begint dan te poppen en je kan af en toe de pan even schudden, maar laat de deksel erop!
  4. Als je langer dan 3 seconden geen mais meer hoort poppen, is het klaar.
  5. Strooi er wat zout of cajun kruiden op naar smaak en mix. Eet smakelijk!