When everything walks in the soup…

4 personen

Vitamine d-tekort, winterdepressie of gewoon even niet lekker in je vel? Op deze dagen wil ik dan eigenlijk het liefst junkfood, maar voel me daarna niet echt beter. Begrijp me niet verkeerd, I love junkfood maar op momenten dat ik niet lekker in m’n vel zit, is dat niet de oplossing voor mij. Het helpt me wel om even mijn gedachten ergens anders op te richten zoals koken en even goed voor mezelf te zorgen. Deze soep is foolproof en kost minder tijd dan iets laten bezorgen.

Ingrediënten:

  • +/- 800 gr pompoen*
  • 1 paksoi
  • 2 el groene curry (1 eetlepel als je minder spicy wil)
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 gr taugé
  • 1 bosui
  • 1 liter groentebouillon

*Om tijd en moeite te besparen kun je ook kant-en-klare pompoenstukjes uit de supermarkt kopen. 

Bereiding:

  • Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 cm, de paksoi in grove stukken en de bosui in dunne ringetjes.
  • Doe wat olie in een soeppan en voeg het witte gedeelte van de bosui toe. Bewaar het groene deel als garnering.
  • Voeg dan de curry en de kokosmelk toe en roer totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg nu de groentebouillion toe.
  • Breng dit aan de kook en voeg dan de pompoen toe.
  • Als je zonder weerstand met een vork kan prikken door de pompoen, dan is het tijd om de paksoi toe te voegen.
  • Doe wat taugé en wat van het groene deel van de bosui in een soepkom. Giet dan de soep erover.
  • Eet dit als voorgerecht of serveer met witte rijst om er een hoofdgerecht van te maken. Spice it up en gooi er sambal in.